HTML

stargazerhu

Hello Olvasó. A blog szándékaim szerint egy gondolatfolyam lesz, arról amik engem foglalkoztatnak. Nem állíthatom, hogy feltétlen lesz értelme! :) De majd kiderül. Minden itt szereplő gondolat az én szellemi vagy egyéb tulajdonomat képezi, ha bárkitől idézek, akkor azt fel fogom tüntetni.

Friss topikok

  • stargazerhu: @andrejfej: Sokszor pedig egy drasztikus változás kevesebb fájdalommal jár. Ha most veszed a válsá... (2011.03.25. 11:43) THM

Linkblog

Japán földrengés.

2011.03.14. 16:41 stargazerhu

Állítólag holtversenyben a 4. legerősebb rengés volt hosszú időre visszatekintve. Hatalmas pusztítást végzet egy olyan országban, amelyik az egyik legfejlettebb a Földön, és biztosan a földrengésekre leginkább felkészült. Szorgos nép a japán, és lehet hogy maga a rengés nem okozott volna ilyen tragédiát, de az utána jövő cunamira állítólag nem lehet felkészülni....ők sem tudtak. "....azért a víz az Úr." tízezrek meghaltak, és atomerőművek sérültek meg, és veszélyeztetik a lakosokat. És mondom, egy olyan országban, ami a legfejlettebbek között van. Elmerengtem, mi lett volna, ha nálunk történik...gondoltam elsőre, hogy nálunk lenne aztán csak tragédia...aztán tovább gondoltam...Nálunk lehet kisebb kár lett volna...mondjuk emberéletben, mivel szökőárral nem kellett volna számolni, és talán a téglaépítésű házak jobban bírták volna...aztán persze lehet tévedek. Az biztos, hogy nálunk az összedőlő házak követelték volna a halálos áldozatokat.

Gazdasági elemzők szerint, paradox módon még lendületet is fog adni Japánnak az újjáépítés, a károk csökkentése. De ha ez tényleg így van, és emeli a gazdasági teljesítményt, a GDP-t egy ilyen katasztrófa, akkor miért nem égetjük fel minden 5 évben az országokat? Hisz a logikát követve az újjáépítés jót tenne a gazdaságnak... Kicsit olyan lenne, mikor mondjuk a nádast leégetik, hogy ezzel lehetőséget adjanak az újjászületésének, a friss hajtásoknak. És ezzel együtt egy új, más, talán jobb világ kialakulásához...teszem hozzá halkan, és csendesen! :) Természetesen halál nélküli "felégetésre" gondolok.

Ami még érdekes....Tokióban sem tudták biztosítani a kissé pánikba esett lakosság felvásárlási láza által generált kereslet kielégítését. És még mindig ne felejtsük, hogy Japánról beszélünk...

Indexen írta egy jóképességű újságíró, azt, hogy ha jól emlékszem Kamerun felajánlotta a segítségét Japánnak, és ő ezt vicc kategóriába sorolta...No comment. Amúgy szerintem simán elképzelhető, hogy akár Kamerun is tud olyan generátort, gépet, embert akár mit küldeni, amit használni tudnának, vagy amiből nincs elegendő egy ilyen helyzetben. De Emberünknek muszáj volt lenéznie egy országot...ő biztos többet tett ennél... Ha más akkor akár az együtt érzés is jól esik ilyenkor, szerintem.

Volt(ak) felvételek, ahol lehet látni, hogy az autós látja jön az ár, és elkezd megfordulni, majd elhajtani...mint a filmekben...nem tudom hogy reagálnék ilyenkor, de biztos eléggé megdöbbentő lehet, hogy folyik, úszik az ember felé egy városrész...illetve a törmeléke, ami maradt belőle a vízzel való találkozás után.

Örülök, hogy nem itt történt, ők legalább erősebben jönnek ki a dologból, annak ellenére is, hogy sokan meghaltak. (Ahogy vmi nagy ember mondta: "Ha egy ember meghal az tragédia, ha egy millió, az csak egy számadat.") Nálunk csak újabb lehetőséget adna az ország kirablására.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://stargazerhu.blog.hu/api/trackback/id/tr812738902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása