HTML

stargazerhu

Hello Olvasó. A blog szándékaim szerint egy gondolatfolyam lesz, arról amik engem foglalkoztatnak. Nem állíthatom, hogy feltétlen lesz értelme! :) De majd kiderül. Minden itt szereplő gondolat az én szellemi vagy egyéb tulajdonomat képezi, ha bárkitől idézek, akkor azt fel fogom tüntetni.

Friss topikok

  • stargazerhu: @andrejfej: Sokszor pedig egy drasztikus változás kevesebb fájdalommal jár. Ha most veszed a válsá... (2011.03.25. 11:43) THM

Linkblog

Újranevesítés

2011.09.23. 11:36 stargazerhu

 A mai magyar gazdasági helyzetben a legsürgetőbb feladatnak, gondolom nem csak Én hanem mások is azt érzik, hogy adott esetben több évtizede bejáratott tér, utca esetleg hidak nevét cseréljük le. Nagyon fontosak ezek sok milliós költségekkel, amivel persze az adott intézkedéseket kitalálókhoz közeli mutyizós barátok cégek járnak jól, mondjuk 4x-es áron közbeszerzések keretében. Vajon pl a Moszkva tér elnevezést kit, kiket zavart azokon a nyugdíjasokon kívül, akiknek a II.vh-ban némi problémájuk merült fel Oroszországgal, mert rossz oldalon szálltunk be az eseményekbe. Vagy esetleg a Fidesz szemét szúrta egy másik ország fővárosának a neve? Lehet én vagyok egyszerű, de engem nem zavar a Moszkva tér még akkor sem, ha a mi kérésünkre 40-50 évig "kicsit" besegítettek nekünk a Szovjetek, hogy a jó irányba haladjon az országunk...:) Vicces indok volt, hogy Moszkvában sincs Budapest tér. És akkor mi van? Kis csivavaként próbáljuk kompenzálni kicsinységünket, pedig felesleges. Félre értés nem vagyok MSZP-s de Fideszes sem, sőt szerintem mindegyik politikus ....inkább nem írom le, mindenki fantáziájára bízom. Valaki vajon utánaszámolt, hogy csak a Moszkva tér átnevezése mennyibe került? Táblák, címek, BKV költségei....szerintem sok 10 milla volt. Azt a pénzt ennél értelmesebben is el lehetett volna költeni. Persze a változtatás egy személy nevére esett, hogy ha megint rendszerváltás lesz, megint át keljen nevezni. Miért nem neveztél el akkor teszem azt 26-os térnek. Ez talán politikától mentes, és akkor akár 1000 évig is maradhatna. Ja, hogy akkor nem lehet elsípolni pénzeket a névváltoztatással...én kérek elnézést. :)

Rákóczi híd neve, anno azért lett Lágymányosi, mert a nép olyan néven kezdte el emlegetni, így a névadó bizottság, mert ha jól emlékszem volt ilyen (gondolom nem ingyen okoskodtak ők sem), arra jutott hogy maradjon is meg az a név. Ez jó pár évig megfelelt. Most viszont a vezetés érzékeltetni akarta, hogy bár az ország gazdasági téren nincs fényes állapotban, attól ők még a fontos, fontosabb dolgokkal foglalkoznak, amik nagy kihívást jelentenek. Tehát a neve legyen mától Rákóczi híd. Gondolom azért ezen többen több hónapig agyaltak, nem a minimál bérért. Tényleg legyen már Chuck Norris a Megyeri híd neve...mi bajunk lehet, talán az is politika mentes és még vicces is lett volna, ami mondjuk a magyar mentalitásba nem biztos, hogy beleillik. De így tovább, dögöljünk éhen, de legyen mindenek szép új neve. HAJRÁ!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://stargazerhu.blog.hu/api/trackback/id/tr283248080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása