HTML

stargazerhu

Hello Olvasó. A blog szándékaim szerint egy gondolatfolyam lesz, arról amik engem foglalkoztatnak. Nem állíthatom, hogy feltétlen lesz értelme! :) De majd kiderül. Minden itt szereplő gondolat az én szellemi vagy egyéb tulajdonomat képezi, ha bárkitől idézek, akkor azt fel fogom tüntetni.

Friss topikok

  • stargazerhu: @andrejfej: Sokszor pedig egy drasztikus változás kevesebb fájdalommal jár. Ha most veszed a válsá... (2011.03.25. 11:43) THM

Linkblog

TV-zés hazánkban

2011.03.25. 11:39 stargazerhu

Vajon mennyibe is kerül a TV-zés kis hazánkban. Én a T-home IP-TV ajánlata(i) alapján elmélkedem a dologról.

990ftért kapunk 6 csatornát tehát 165Ft egy csatorna. A másik véglet mikor 6090-ért kapunk 76 csatornát, ekkor 80Ft-ra jön ki a csatorna ára. De akkor mennyibe is kerül a TV-zés? Ha átlagtól eltérő TV felhasználók vagyunk, akkor elképzelhető, hogy minket csak egy csatorna érdekel(ne). Tegyük fel, hogy nagyon pechesek vagyunk, mire gondolok. Ha a nekünk kellő, tetsző csatorna csak a 6090Ft-os csomagban van benne. Ekkor nekünk egy csatorna ára 6090Ft havonta, nem 80, nem 165Ft....6090...vicces. Több iparágban megtiltották már az ilyen árú kapcsolásos dolgot. Viszont itt virágzik. Miért is kéne az előfizetőnek finanszíroznia olyan csatornákat amikre egyáltalán nem kíváncsi, de mivel csomagokat kap, így ráerőszakolják. Értem én ezt az analóg világban, de pont az IPTV esetében nyugodtan meg lehetne csinálni, hogy mindenkinek más és más előfizetése lenne, mert minden egyes csatornának külön-külön lenne ára. Tételezzük fel, hogy az 165ft csatornánként. Mondjuk 10 csatornáig. Aztán olcsóbb...aztán még olcsóbb. És mondjuk a legkisebb ár az lenne, hogy 85Ft egy csatorna, ami 76 csatornára levetítve 6460Ft lenne. Még több is, mint most. De lehetne választani, azt kapnánk, amit mi akarunk, és nem azt amit ők akarnak adni. Azt még el tudom fogadni...illetve nem, most hogy belegondolok ezt sem tudom elfogadni...Miért kéne mondjuk a közszolgálati csatornákat kvázi kötelezővé tenni? Felesleges. Úgy is azokat mindenki fizeti az adókon keresztül. Tehát ha nem akarom, akkor előfizetési díjjal ne kelljen. A T-home, meg a UPC is az IP alapú technológiánál ezt simán be tudná vezetni, ha erre a verseny hatóságok, és a fogyasztóvédelem rászorítanák.

Az egyes csatornák árainak persze nem kéne feltétlen megegyezniük, az csak egy példa volt. Akár mindegyiknek lehetne más az ára. Hűségidő attól még lehetne akár, amiben az előfizető vállalja, hogy mondjuk 6 csatornát vesz 1 évig. De itt sem kerülne semmibe már, ha mondjuk havonta válthatna a csatornák között. Ettől a szolgáltatónak nem kell több vagy kevesebb adatot a hálózatba küldenie. Ha differenciáltak, csatornánkéntiek az árak, akkor a bevételek elosztása a TV-k irányába is könnyebb és igazságosabb lenne. Lenne verseny közöttük. Az előfizetők a pénzszavazatukkal tudnának irányt mutatni a cégeknek. Aki meg nem lenne életképes elbukna.

Tehát tisztán csatornánkénti ár lenne, és mondjuk 10-20 csatorna között 10%kedvezmény, 20-40 csatorna között 20% kedvezmény, 40 csatorna< 30% kedvezmény az egyes csatornák árainak összegéből.

Hűségidővel sem értek amúgy egyet. Ne előre keljen lekötni, akkor legyen az, hogy mondjuk 12 hónap után 1 hónap ingyenes...vagy vmi ilyesmi forma.

Egy biztos, szerintem egy csatornáért a 6090ft kicsit sok(k) márpedig nem mindenki akarja a valóságshowkat nézni. Ugyan az a probléma van itt is mint a bankoknál, mégpedig, hogy nincs verseny. Lényegében egy monopólium van és ezzel ő irányít...és akkor a politikai kapcsolódásokba még bele sem mentünk. Az biztos, hogy a fogyasztók érdekeit ténylegesen, nem papíron, itt sem nézi senki.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://stargazerhu.blog.hu/api/trackback/id/tr22770461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása