HTML

stargazerhu

Hello Olvasó. A blog szándékaim szerint egy gondolatfolyam lesz, arról amik engem foglalkoztatnak. Nem állíthatom, hogy feltétlen lesz értelme! :) De majd kiderül. Minden itt szereplő gondolat az én szellemi vagy egyéb tulajdonomat képezi, ha bárkitől idézek, akkor azt fel fogom tüntetni.

Friss topikok

  • stargazerhu: @andrejfej: Sokszor pedig egy drasztikus változás kevesebb fájdalommal jár. Ha most veszed a válsá... (2011.03.25. 11:43) THM

Linkblog

Változások 2011 elején

2010.12.30. 12:52 stargazerhu

Remek hírek, 2011 jan 1-étől 2 sávos autopályán napközben nem előzhetnek az, azt hiszem 7,5t-nál nagyobb teherautók. De szép....mint nálunk oly sokszor a szándék jó, remek, szép, követendő. A dolgok mindig ott buknak el, hogy senki nem tartattja be őket.... De legalább elmondhatjuk, hogy nálunk ez is szabályozva van. Úgy néz ki, hogy ha jól emlékszem február 1-étől nem lesz megengedett a dohányzás a BKV megállókban. Ez is így nagyon szépen hangzik, aztán jönnek a kitételek, hogy 2m-es sávban, meg ilyenek. Aki nem dohányos, és kicsit is zavarja a dohányfüst, az jól tudja, hogy ha megfelelően "jók" a szélviszonyok, akkor simán érezni akár 20m-es távolságból is, ha vki cigizik. Nincs baj, ha vki cigizik, cigizzen, de...már majdnem azt írtam, hogy a WCjében, de az sem jó, mivel ha egy panelházban az elsőemeleten vki bagózik a budiban, azt még a 10-en is érezni lehet...szóval bagózzon úgy, hogy másokat nem zavar. Nálunk sikk nem betartani bármit is, hisz az átlag polgár attól lesz több a többinél, hogy több minden megenged,meg mer engedni magának! :) A dohányzás amúgy is nagyon szépen van megoldva. Nézzétek meg bármely nagyon intézményben, ahol mondjuk bent nem lehet dohányozni ott a dohányzásra kijelőlt hely az esetek 96%-ban hol van? Igen a bejáratnál...tehát aki odamegy, az egy adagban megkapja a dózisát, hisz a stresszes munkavállalóknak legalább 2 ótánként tuti rá kell gyújtaniuk. Okos helyválasztás. Nem rég óta bizonyos aluljárokban szintén nem lehet cigizni...elvileg, meg hogy birságolnak...kac kac:) Jó pénzért ezeket be is kamerázták...Hogy néz most ki ezeken a helyeken a dolog. Ki van rakva a dohányozni tilos tábla, alatta, hogy kamerával megfigyelt terület, és alatta egy kuka...Mindenki ott dohányzik a dohányozni tilos táblánál a lejáratnál...vagyis megint csak mindenki koncentráltan kapja a dózist.

Erre lehet mondani, hogy pl az autók is szennyeznek, de utazni muszáj, ezért szívja mindenki...bagózni viszont nem...ezért szívja csak az aki akarja, aki nem annak ne kelljen... De hát papíron a törvények meg vannak, csak éppen lehet értelmük nincs, vagy éppen nincs ki betartassa...De mondjuk ez alapjában intelligencia kérdése is. Kedvencem még...tömegközlekedésen, mondjuk legyen busz, nem lehet bagózni. Mit csinálnak az bagósok. Ha végállomáson van, akkor az ajtóban bagóznak, ahonnan persze a szél az összes füstőt felviszi a járműre. Mikor indul a busz, még egy uccsó szippantás, csik eldob amerre áll, felszáll, majd a füstöt sz utastérben kifúj. Okos, értelmes, kultúrált, de főleg baromi önző, egosta hozzáállás. Nem hiszem, hogy ezért bármikor is megbüntettek volna vkit. De már olyan is volt, aki rágyújtott, mikor szóltam persze még engem akart megverni...:)

Ami még érdekes, hogy a dohányosok nagy többsége jegyet vált dohányzáskor a taplók nem annyira szűk csoportjába is. Eme viselkedési normákkal. Pl hogy van az, hogy a csikknek, ha már nem kell arra kell repülnie, amerre áll a kezébe? Miért nem lehet annyival megtisztelni ezt a bolygót, hogy legalább feleslegesen nem szemetelünk...én ezeket tényleg nem értem...bár ha belegondolok értem....hisz így működik mostanság minden itthon. Kocsival ha tehetnénk akkor még az ajtón is bemennénk, és ha 10m-nél többet kell gyalogolni akkor az már ciki, főleg, ha jól megy nekünk, főleg, ha nő előtt kell imponálni...Azt veszem észre, hogy világunk nem hogy jobb lesz, hanem épp ellenkezőleg egyre szarabb, zülöttebb lesz...A nyugat ereszkedik le a mi szintünkre...Mi lesz ebből? :)

Boldog Új Évet Mindenkinek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://stargazerhu.blog.hu/api/trackback/id/tr52548136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása