HTML

stargazerhu

Hello Olvasó. A blog szándékaim szerint egy gondolatfolyam lesz, arról amik engem foglalkoztatnak. Nem állíthatom, hogy feltétlen lesz értelme! :) De majd kiderül. Minden itt szereplő gondolat az én szellemi vagy egyéb tulajdonomat képezi, ha bárkitől idézek, akkor azt fel fogom tüntetni.

Friss topikok

  • stargazerhu: @andrejfej: Sokszor pedig egy drasztikus változás kevesebb fájdalommal jár. Ha most veszed a válsá... (2011.03.25. 11:43) THM

Linkblog

Még egy kis TVzés, bár van más 5letem is, csak lusta vagyok, még mindig:)

2011.05.21. 13:18 stargazerhu

Nem tudom, ki futott már bele abba, hogy ha este mondjuk TV-t néz és kapcsolgat, mert ne adj isten egyetlen adón sincs normális műsor, ami nagyon ritkán fordul elő :) Velem is csak 100-ból 96 esetben, szóval kapcsolgatás közben, megijed mert egyes adók hangereje messze felül múlja másokét. Azt még értem, hogy a reklám hangosabb, bár elfogadni nem tudom, de hogy egy ilyen elvileg technikai jellegű dolognál, arra nem képesek, hogy mondjuk egy bizonyos hangerő beállításhoz a TV-n ugyan akkora tényleges hangerő jöjjön ki az egyes csatornáknál, az több mint szánalmas...vagy vicces, nem is tudom. Ilyen dolgokban nem tudnak érdekes módon sosem a cégek megegyezni...viszont amikor piacot kell felosztani, kartellezni kell akkor flottul mennek a dolgok a háttérben. :) Tehát simán lehetne egy szabvány, hogy milyen audió sztenderd hangerőn kéne sugározni a műsorokat...vagy lehetne, hogy legalább este...Aztán az már csak hab a tortán, hogy én úgy tapasztalom a T-Home ip TV szolgáltatásánál, hogy a beszéd hangereje a különböző effektek hangerejéhez képest sokszor sokkalta halkabb...ami azért bosszantó, mert egy film közben össze vissza kell állítgatni a hangerőt. Hiszen vagy a beszédet nem lehet hallani, és akkor jók az effektek, vagy hallom a beszédet, és megsüketülök az effektekkor. De lehet bennem van a hiba, és csak engem zavarnak ezek a dolgok :)

Következő téma majd fizikai, csillagászati lesz...:)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://stargazerhu.blog.hu/api/trackback/id/tr92921326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása